Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump otevřeně promluvil: Myslel jsem, že být prezidentem bude jednodušší

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington – Donald Trump je prezidentem USA už 100 dní. I proto začala média z celého světa shrnovat a hodnotit jeho dosavadní působení ve funkci. A bilancovat začal také sám Trump, který se přiznal, že očekával, že práce prezidenta bude snazší.

Prezident Trump řekl, že si myslel, že být vůdcem Spojených států bude „snadnější". Tuto poznámku pronesl ve čtvrtek, když pro agenturu Reuters hodnotil první 100 dní svého funkčního období.

„Miloval jsem svůj předchozí život," řekl o době, kdy si žil jako miliardářský obchodní magnát. „Teď mám víc práce než kdykoliv předtím v mém životě. Myslel jsem, že to bude snazší,.“ připustil.

Trump, který je pod neustálou ochranou tajné služby, také řekl agentuře Reuters, že byl překvapen, jak málo soukromí nyní má. „Ve skutečnosti jste ve svém vlastním malém kokonu, protože máte takovou masivní ochranu, že nemůžete nikam chodit," povzdechl si.

Politik se také přiznal, že existuje jedna věc, kterou opravdu postrádá. V postu prezidenta obvykle cestuje limuzínou nebo SUV – samozřejmě řízenými osobním řidičem, chybí mu proto doba, kdy mohl řídit sám. „Rád řídím," řekl. „Teď už nemůžu řídit."

Témata:  Donald Trump USA prezident USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy