Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecká armáda podnikla další nálety na Kurdy, zemřelo 14 příslušníků PKK

Turecká armáda (Turkish Army)
Turecká armáda (Turkish Army)
Foto: tsk.tr

Ankara - Turecká armáda pokračuje v náletech na pozice Strany kurdských pracujících (PKK) v severním Iráku, zahynulo 14 separatistů. Tyto vojenské akce kritizují Spojené státy, protože minule umírali i pešmergové, spojenci USA v boji s Islámským státem.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes prohlásil, že při úderech v severním Iráku turecká armáda připravila v poslední době o život již 220 kurdských bojovníků.

Dnes ráno provedlo turecké letectvo dva nálety v různých oblastech na severu Iráku - při prvním zahynulo šest kurdských bojovníků PKK, při druhém osm, uvedla armáda v prohlášení. Bagdád nálety označuje za porušování suverenity země.

Stranu kurdských pracujících řadí k teroristickým organizacím nejen Turecko, ale i Spojené státy a Evropská unie. Turecko ovšem považuje za teroristy i syrské kurdské milice (YPG), které západní koalice považuje za cenné spojence v boji proti IS.

Témata:  Turecko PKK Irák Turecká armáda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy