Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při pádu vojenského letadla v Kolumbii zahynulo osm lidí

Vlajka Kolumbie
Vlajka Kolumbie
Foto: Pixabay

Bogotá - U kolumbijské metropole se v pondělí zřítilo malé vojenské letadlo, zahynulo osm lidí. Příčina neštěstí se vyšetřuje. Podobná nehoda se před pár dny stala i na Kubě.

Krom příslušníků kolumbijské armády byli na palubě i tři civilisté. Letadlo mířilo na malé letiště u Bogoty z neupřesněné kolumbijské vojenské základny.

Příčinu nehody se zatím vyšetřovatelům nepodařilo zjistit. Mezi možnostmi, které zvažují, je špatné počasí, anebo náraz letounu do vysílače.

Osm mrtvých si vyžádala sobotní nehoda kubánského vojenského letadla, které se zřítilo v severozápadní provincii Artemisa. Stroj, který odstartoval z letiště Playa Baracoa nedaleko metropole Havany, podle kubánských médií dnes ráno narazil do horského svahu u města Candelaria vzdáleného asi 65 kilometrů.

Podle agentury AP letadlo AN-26 sovětské výroby patřilo letecké společnosti Aerogaviota, kterou provozuje kubánská armáda.

Témata:  Kolumbie letecké nehody Kuba

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy