Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavrov je na návštěvě Finska. Helsinky by byly dobré místo pro summit Putin-Trump, říká

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Foto: mid.ru

Helsinky - Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov přicestoval na návštěvu Finska. Podle jeho slov by byly Helsinky vhodným místem pro případné setkání ruského prezidenta Vladimira Putina a šéfa Bílého domu Donalda Trumpa.

Žádné konkrétní plány pro setkání obou prezidentů ale v nejbližší době nejsou. Podle šéfa ruské diplomacie se nicméně v brzké době uskuteční schůzka mezi ním a americkým ministrem zahraničí Rexem Tillersonem s cílem summit Putin - Trump připravit.

"Tato schůzka (Lavrov - Tillerson) nám umožní... hledat společné stanovisko a řešení velkých světových problémů," uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová.

V telefonickém rozhovoru tento týden se Putin a Trump údajně vyslovili pro uspořádání první osobní schůzky v červenci v Hamburku na summitu G20.

Lavrov dnes v Helsinkách jednal se svým finským protějškem Timem Soinim. Hovořili o situaci na Ukrajině, v Sýrii, na Korejském poloostrově a bezpečnosti v Pobaltí.

Témata:  Sergej Lavrov Finsko Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy