Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Eagles žalují kvůli své písni mexický Hotel California

Hotely, ilustrační fotografie
Hotely, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Rocková skupina Eagles žaluje majitele mexického Hotelu California, který se prý snaží přiživit na věhlasu jejich stejnojmenné písně. Kanadský manželský pár, který rekreační zařízení vlastní, se dosud ke kauze veřejně nevyjádřil.

Hoteliéři se podle hudebníků pokouší navodit dojem, že píseň, která získala v roce 1976 cenu Grammy, byla přímo inspirovaná jejich ubytovacím zařízením.

"Prostřednictvím reklam cílených na zákazníky v USA či prostřednictvím osobní komunikace se žalovaná strana snaží vyvolat v amerických klientech dojem, že hotel v Todos Santos je spojen s Eagles a mimo jiné posloužil jako inspirace ke slovům (písně) Hotel California, což není pravda," uvádí se podle listu The Guardian v texti žaloby.

Hotel se nachází ve městě Todos Santos v jižní části poloostrova Baja California a podle Eagles prodává suvenýry spojené s jejich písní a pokouší se získat povolení používat pro trh v USA jméno Hotel California.

Témata:  hotely skupina Eagles Mexiko

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy