Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovensko drbe českou vládu: Zeman vykoupal Sobotku ve vlastní šťávě

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Bratislava - Včerejšího divadla na Pražském hradě si všímá slovenský tisk. Podle Denníku N si český prezident Miloš Zeman svou roli při řešení vládní krize užívá. List Sme píše, že premiér Bohuslav Sobotka předvádí "to nejlepší" ze své pověsti váhavého střelce.

Denník N za jednu z mála jistot české politiky označil skutečnost, že Zeman vybere takové řešení vládní krize, která nejvíce pomůže jemu samému. "Prezident si svou novou šanci naplno užívá už dnes. Krásně to předvedl tím, jak na Pražském hradě váhavého Sobotku dostal do trapné situace," uvedl list.

"To, že na Hradě byl připraven ceremoniál pro rezignaci, ale premiér přijel Zemanovi nakonec jen ´vysvětlit situaci´ a nikoli podat demisi, je trapně směšná etuda, která charakterizuje oba. Prezidenta proto, že od rána věděl, že Sobotka mění plán, ale protokolární aranžmá nechal beze změny, jen aby nepřítele - kterým je pro něj předseda ČSSD od prezidentské volby 2003 - vykoupal ve vlastní šťávě," uvedl list Sme.

Vývoj napovídá, že Sobotka demisi již není nakloněn až tak nekompromisně, jak se zdálo dříve v tomto týdnu.

"Zeman přijímal demisi. Nikdo ji nepodal," napsal deník Pravda, podle kterého prezidentova schůzka se Sobotkou vyzněla jako fraška.

Témata:  Miloš Zeman Bohuslav Sobotka Slovensko noviny a tisk

Aktuálně se děje

9. května 2024 19:58

Všechny ukrajinské vodní elektrárny jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy