Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Itálie v sobotu zachránila na moři 3000 uprchlíků

Italské námořnictvo zachraňuje uprchlíky
Italské námořnictvo zachraňuje uprchlíky
Foto: Amnesty International

Řím - Italská pobřežní stráž v sobotu zachránila ve Středozemním moři celkem kolem 3000 uprchlíků, kteří se pokoušeli dostat do Evropy.

Oznámila to agentura Reuters. Migranti byli vytaženi z moře ve dvaceti záchranných operacích na různých místech Středomoří.

O národnosti zachráněných uprchlíků není nic známo. Ve čtvrtek záchranáři u libyjského pobřeží pomohli 560 uprchlíkům, kteří pluli na dvou gumových člunech a pěti malých dřevěných plavidlech. Na palubu jednoho záchranného plavidla bylo vyzdviženo také tělo mladého Gambijce, jehož podle svědků převáděči zastřelili.

Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) přijelo letos zatím do Evropy po moři 43.490 uprchlíků. Tisíc jich cestou zahynulo nebo jsou pohřešováni.

Témata:  uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

7. května 2024 18:19

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy