Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Závodník si pro zlatou medaili z mataronu doběhl s vlastnoručně zfalšovaným číslem

Polská vlajka
Polská vlajka
Foto: Pixabay

Varšava - Při amatérském půlmaratónu v polském městě Kielce vyšel najevo podvod. Jeden ze závodníků si pro medaili doběhl se zfalšovaným číslem na tričku. Svůj čin původně obhajoval, pak se ale do něj pustili lidé na internetu.

Startovné bylo odstupňované podle toho, jak brzy se zájemce do závodu přihlásil, a tak sahalo od prosincových 40 zlotých po 150 zlotých přímo v den běhu (zhruba od 250 do 950 Kč).

Podvod vyšel najevo poté, co se po závodě ozval pořadatelům borec, který poctivě zaplatil a běžel se stejným číslem 944, jaké použil i podvodník. Pořadatelé nad záležitostí nemávli rukou, ale pustili se do pátrání.

"Běhat si můžu, kde chci a kdy chci, a mám právo nosit na sobě, co chci," tvrdil odhalený podvodník. Podle pořadatelů neprojevil ani "kapku lítosti".

Názor změnil až poté, co se pořadatelé rozhodli celý příběh i s jeho vyobrazením zveřejnit - a veřejnost "lakomého chytráka" odsoudila. "Zatelefonoval a omluvil se za to, co udělal. Dohodli jsme se, že zaplatí 150 zlotých jako odškodnění a že zveřejníme jeho omluvu," konstatovala Kinga Hansová ze sdružení, které běh pořádalo.

Témata:  Polsko maratony podvod

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy