Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kontroverzní mluvčí Bílého domu zmizel? Média začala spekulovat o osudu Spicera

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Mluvčí Bílého domu Sean Spicer (45) v poslední době chyběl na některých brífincích. Důvodem bylo to, že plnil povinnosti námořní zálohy, kam se přihlásil v roce 1999. Média už spekulovala, že je Spicerova pozice v Bílém domě ohrožena.

Závazek vůči námořnictvu Spicerovi neumožnil být k dispozici v Bílém domě ve středu, což byl pro prezidenta Donalda Trumpa jeden z dosud nejdůležitějších dnů. Den předtím odvolal Jamese Comeyho z čela FBI.

Prezidentovy kroky vysvětlovala místo Spicera jeho zástupkyně Sarah Sandersová a novináři začali opět spekulovat, jestli si Trump dceru bývalého guvernéra Arkansasu Michaela Huckabeeho netestuje s úmyslem, že jí Spicera nahradí nadobro.

Spicerovo často útočné vedení tiskových konferencí a jeho časté přešlapy často vedou k tomu, že se sám dostává do centra pozornosti médií a zastiňuje i samotného Trumpa.

Zdroje z Bílého domu vysvětlily, že Spicerovo pracovní místo není v ohrožení. Sandersová byla během Spicerových absencí posílána před kamery, aby se trochu "otrkala".

Spicer si odbýval své povinnosti u námořnictva také minulý čtvrtek a pátek. "Sean má vlastně povinnosti záložáka u námořnictva, takže dnes a zítra budete chlapci narážet na mě," řekla Sandersová.

Témata:  Bílý dům USA Donald Trump U.S. Navy

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy