Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník z Dortmundu si vedl podezřelý zápisník, může mu velmi přitížit

exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)
exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)
Foto: Twitter

Berlín - V bytě Němce ruského původu Sergeje W., který podle policie stojí za útokem na autobus s fotbalisty Borussie Dortmund, se našel zápisník. Jsou v něm poznámky, které mohou podezřelému přitížit. Hrozí mu doživotí.

Autobus s fotbalisty bundesligového Dortmundu poškodily 11. dubna tři exploze cestou na domácí zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem. Zranění ruky při nich utrpěl španělský obránce Marc Bartra, který byl převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci. Zraněn byl i jeden z policistů, který autobus doprovázel.

Ze zápisníku vyplývá, že se jejich autor intenzivně Borussií Dortmund zabýval, informuje Süddeutsche Zeitung. Je v něm například text, který vyšetřovatelé dávají do souvislosti s veřejným tréninkem týmu v polovině března.

Za zvláště významnou mají rusky napsanou poznámku, kde se mluví o křoví. Zajímají se také o záznam vyučeného elektrotechnika o frekvenci, která má dobrý signál na dálku.

Zadržený Sergej W., který si těsně před útokem obstaral několik derivátů akcií Borussie Dortmund, je podezřelý z pokusu o vraždu, způsobení exploze a nebezpečného ublížení na těle.

Témata:  Německo exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy