Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Porošenkův mladší syn se postaral o rozruch. Nosil tričko propagující Rusko

Petr Porošenko, ukrajinský prezident
Petr Porošenko, ukrajinský prezident
Foto: president.gov.ua

Kyjev - Ukrajinský prezident Petro Porošenko před novináři připustil, že musel řádně vyčinit mladšímu synovi, patnáctiletému Mychajlovi. Ten zaplnil stránky ukrajinského a ruského bulváru tím, že se nechal se spolužáky z britské střední školy zvěčnit v tričku propagujícím úhlavního nepřítele země. Rusko je na Ukrajině proklínané kvůli anexi Krymu a válce v Donbasu na východě země.

Skandál to byl tak veliký, že jen málokdo zaznamenal, že na triku, které připomíná dres sportovní reprezentace, ve skutečnosti nestálo RUSSIA, ale RSSIA. Internet jen kypěl uštěpačnými komentáři sahajícími od "ukrajinský prezident zbavil syna občanství" až po "synku, neber mi mé oblíbené triko". Prý "zemi nemůže vládnout člověk, který nedokáže vychovat své děti". Nechyběly ani připomínky, že prezidentova snacha je Ruska.

"Jsou to čtrnácti-patnáctiletí kluci, kteří si mysleli, že na halloween se mohou takto bavit. Nejsou politici," okomentoval snímek sám Porošenko a zdůraznil, že i za daných okolností považuje podobné chování za naprosto nepřípustné, a tak měl se synem vážný rozhovor. "Ujišťuji vás, že jsem našel správná slova na to, aby vše pochopil," řekl.

Porošenko, který má dva syny a dvě dcery, ujišťuje, že dbá o to, aby se potomstvo necítilo jako privilegovaná "zlatá mládež". Tisk připomíná, že Porošenkovy tři mladší potomci studují na britské střední škole Concord College.

Témata:  Petr Porošenko Ukrajina Velká Británie

Související

Aktuálně se děje

12:09

Agáta Hanychová o potyčce před domem: Soukup podle ní lže, bylo to jinak

Agáta Hanychová slibovala prohlášení k tomu, co se v pondělí večer odehrálo před jejím domem. Nyní už není pochyb o tom, že došlo k potyčce mezi jejím manželem Mirkem Dopitou a jejím bývalým partnerem Jaromírem Soukupem. Incident vyšetřuje policie, potvrdila Hanychová. 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy