Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CIA je nebezpečná a nekompetentní. Stvořila IS i Al-Káidu, varuje zakladatel WikiLeaks Assange

CIA
CIA
Foto: INT

Londýn – Internetový aktivista a zakladatel WikiLeaks Julian Assange kritizuje americkou zpravodajskou službu CIA. Agenturu označuje za „nebezpečnou a nekompetentní“. Reaguje tak na vyjádření CIA, která jej označila za „přítele teroristů“.

Ředitel CIA Mike Pompo před nedávnem označil Wikileaks za „nestátní nepřátelskou zpravodajskou agenturu, která je často spojena s takovými státními aktéry, jako je Rusko."

Na to ale Assange obratem zareagoval na twitteru, kde napsal: „Státní nezpravodajská agentura, jež přivedla na svět Al-Káidu, IS, Irák, Írán a Pinocheta, označila WikiLeaks za nestátní zpravodajskou agenturu.“

Mluvčí CIA teď pro ruský server RT dodal, že „diktátoři a teroristé nemají na celém světě lepšího přítele, než je Julian Assange, který pouze chrání jejich je jen soukromí“.

Ani to si ale Assange nenechal líbit. „CIA je nejvíce nebezpečná nekompetentní špionážní agentura světa. Má ozbrojené teroristy, ničí demokracie a instaluje a udržuje diktatury po celém světě,“napsal v e-mailu pro RT. 

Server WikiLeaks v březnu zveřejnil kolem 8000 stran dokumentů o útočném programovém arzenálu CIA, s nímž největší americká výzvědná organizace může pronikat do mobilních telefonů, chytrých televizorů a dalších elektronických zařízení a využít je ke shromažďování informací.

Témata:  Julian Assange Wikileaks CIA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy