Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve vraku vyzvednuté lodi Sewol byly objeveny další kosti, patřily mladé dívce

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Testy DNA na zubech potvrdily nález pozůstatků dalšího ze seznamu pohřešovaných pasažérů jihokorejského trajektu Sewol, který se potopil před více jak třemi roky. Kosti patřily 17leté dívce.

Většinu obětí námořní katastrofy tvořili studenti na školním výletě. Těla 295 obětí se podařilo najít. Nezvěstných bylo devět osob - po identifikaci pozůstatků jich zůstává sedm.

Zbývá zjistit totožnost pozůstatků tří studentů, učitele, ženy, muže a jeho šestiletého syna.

Příbuzní pohřešovaných cestujících dlouhou dobu usilovali o vyzdvižení celého plavidla z mořského dna, protože se dalo předpokládat, že pozůstatky jejich blízkých zůstaly uvnitř potopeného plavidla.

Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že neštěstí způsobila série různých faktorů jako přetížení lodě, špatně upevněný náklad či chyby nezkušené posádky.

Témata:  lodní havárie Jižní Korea

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 12:47

Kondoluje Putin, Erdogan i Hamás. Svět reaguje na smrt íránského lídra Raísího

Pákistán prohlásil pondělí za den smutku na památku íránského prezidenta Ebráhima Raísího, který zahynul při havárii vrtulníku v íránské provincii Východní Azerba. Na sociálních sítích o tom informoval pákistánský premiér Šáhbáz Šaríf, který vyjádřil soustrast a solidaritu "s bratrským Íránem".

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy