Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump dnes neřekne, zda vybral nástupce odvolaného šéfa FBI

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes neoznámí, koho si vybral za nástupce odvolaného šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho.

Před Trumpovým odletem do Saúdské Arábie to oznámil Bílý dům. Americký prezident původně s ohledem na neklidnou vnitropolitickou situaci sliboval, že jméno svého kandidáta na ředitele FBI oznámí ještě před odletem na devítidenní zahraniční cestu.

Comeyho Trump odvolal nečekaně minulý týden, když své rozhodnutí zdůvodnil ztrátou důvěry v šéfa federálních vyšetřovatelů. Současně se ale objevily spekulace, že změnou v čele FBI by se mohl snažit zmařit vyšetřování údajné ruské snahy pomoci Trumpovi v loňských volbách.

Trump v posledních dnech absolvoval pohovory se skupinou kandidátů na Comeyho místo, mezi nimiž byl za jednoho z favoritů médii označován bývalý nezávislý senátor Joe Lieberman, který byl v roce 2000 kandidátem na viceprezidenta za demokraty. Prezident prohlašoval, že výběr jde rychle a hotovo by chtěl mít do dneška. Podle Bílého domu se tak nakonec nestane.

Témata:  Donald Trump FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy