Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V nemocnici v Bangkoku explodovala bomba, desítky zraněných

Bangkok
Bangkok
Foto: Pixabay

Bangkok - V nemocnici v thajské metropoli dnes explodovala bomba, zranění utrpělo 24 osob. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, nemocnici ale hojně využívají vojáci a země si připomíná třetí výročí armádního převratu.

Postižené osoby jsou zraněny jen lehce a většinou střepy. Nemocnice uvedla, že nedošlo k evakuaci, protože exploze nebyla velká.

Strážci zákona podle jednoho z velitelů našli součástky, ze kterých útočníci bombu vyrobili. Nyní úřady prověřují záznamy z videokamer.

Podle Reuters zařízení využívali hlavně vysloužilí důstojníci. Podle agentury AP ale není jasné, zda incident souvisí s dnešním výročím převzetí moci armádou v roce 2014. Thajsko od té doby řídí vojenská vláda, která omezuje občanské svobody a opakovaně odkládá volby.

Vzhledem k opakovaným teroristickým útokům separatistů na jihu Thajska Ministerstvo zahraničních věcí ČR důrazně varuje české občany před cestováním do převážně muslimských provincií Yala, Pattani a Narathiwat. Určité riziko představuje cestování do ostatních pohraničních oblastí, kde čas od času dochází k ozbrojeným střetům.

"Král a členové jeho rodiny požívají vysokou úctu mezi občany země a je absolutně nepřípustné jakýmkoliv způsobem urážet jejich majestát. Do 13. října 2017 platí období státního smutku v souvislosti s úmrtím předchozího panovníka. Pro cizince z toho nevyplývají žádné speciální povinnosti v rámci oblékání či chování, nicméně je vhodné tuto skutečnost mít na paměti v kontaktu s thajskými úřady," upozorňuje dále mzv.cz.

Témata:  Thajsko výbuch

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.