Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová zuří: O úniku informací k útoku v Manchesteru chce jednat s Trumpem

Theresa Mayová
Theresa Mayová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Únik citlivých informací o pondělním teroristickém útoku v Manchesteru do amerických médií bude mít dohru na summitu NATO. Britská premiérka Theresa Mayová hodlá o záležitosti hovořit při dnešním setkání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Napsal to britský deník The Guardian. Server BBC News dnes informoval, že britská policie přestala kvůli únikům sdílet s americkými bezpečnostními složkami informace o atentátu.

Problematické jsou například fotografie částí důmyslné bomby z místa činu, které přinesl americký deník The New York Times. Do amerického tisku také v úterý uniklo jméno atentátníka.

Televize Sky News s odvoláním na své zdroje uvedla, že britská vláda i protiteroristické úřady kvůli sérii úniků "zuří". Vysoce postavený vládní zdroj úniky označil za "nepřijatelné" a stresující pro oběti a jejich rodiny.

Úniky kritizovala také britská policie. "Když je narušena důvěra, ohrožuje to vzájemné vztahy, naše vyšetřování i důvěru obětí, jejich rodin a svědků," uvedl mluvčí protiteroristické jednotky. Napáchaná škoda je podle něj velká, neboť zveřejněny byly možné důkazy důležité pro vyšetřování atentátu, který si vyžádal 22 obětí, včetně dětí a teenagerů.

Úniky pranýřoval i starosta Manchesteru Andy Burnham. Na twitteru uvedl, že si na ně stěžoval u amerického velvyslance. "Byl jsem ujištěn, že to skončí. Neskončilo. Je to arogantní, špatné a neuctivé".

Témata:  Donald Trump Theresa Mayová výbuch v aréně v Manchesteru USA Velká Británie

Související

Aktuálně se děje

9:39

Tomáš Vartecký znovu šokoval. Po rozchodu s Annou K. se rychle oženil

Jako by těch ran pro Annu K. nebylo v poslední době málo. Proslýchá se totiž, že hudebník Tomáš Vartecký se po rozchodu s populární zpěvačkou, která na to čekala přes čtvrtstoletí, oženil. S novou partnerkou přitom je jen několik měsíců.

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy