Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pchjongjang obvinil Jižní Koreu z nebezpečné vojenské provokace

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Soul - Úterní incident na korejské hranici vedl k další slovní přestřelce mezi znepřátelenými státy. Podle KLDR jihokorejští vojáci vypálili 450 kulometných dávek na hejno ptáků. Jižní Korea již dříve uvedla, že palbou reagovala na přelet blíže neupřesněného objektu směrem ze Severní Koreje.

Severokorejská armáda dnes jihokorejskou palbu odsoudila jako "nebezpečnou vojenskou provokaci", která měla udržet napětí na Korejském poloostrově.

"Bylo to rovněž nouzové opatření ve snaze povzbudit vyčerpanou loutkovou armádu, která čelí rychle se rozvíjejícím jaderným a raketovým technologiím KLDR," dodala severokorejská armáda.

Jižní Korea ve středu uvedla, že přes společnou hranici přeletěl severokorejský balon s propagandistickými letáky, které byly později nalezeny na jihokorejském území.

Severní Korea v neděli testovala svou další balistickou raketu, která uletěla asi 500 kilometrů a dopadla do moře východně od Korejského poloostrova.

Témata:  Severní Korea Jižní Korea

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy