Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Divoká cesta letadlem: Opilý Brit si zapálil na záchodě, soud jej tvrdě potrestal

O cigaretách panuje mnoho mýtů
O cigaretách panuje mnoho mýtů
Foto: Pixabay

Praha - Britský občan John Cox (46) dostal devět a pl roku za to, že si na záchodě v letadle zapálil cigaretu. Nedopalek způsobil požár v odpadkovém koši a stroj musel zahájit nouzové klesání. Na palubě bylo přes 200 cestujících.

Původně si měl Cox za svůj čin odpykat čtyři a půl roku ve vězení, odvolací soud v Birminghamu ale ve čtvrtek trest ještě o pět let zvýšil. Vyhověl tak požadavku státního zástupce, který původní výši trestu za obecné ohrožení považoval za nedostatečnou.

Odsouzený Brit v roce 2015 před nástupem do letadla směřujícího do egyptského letoviska Šarm aš-Šajchu i během samotného letu valně popíjel. V podnapilém stavu se pak rozhodl, že si na záchodku letadla zakouří.

Poté, co odpadkový koš začal hořet, muselo letadlo s dvěma sty pasažéry zahájit nouzové klesání. Díky jednomu z cestujících, který je profesionální hasič, se ale nakonec podařilo oheň uhasit, a letadlo tak mohlo přistát ve své původní destinaci bez nutnosti nouzového přistání.

Témata:  kouření letectví a letadla Velká Británie

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.