Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soudkyně zamítla žalobu na Clintonovou kvůli smrti Američanů v Benghází

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Twitter

Washington - Rodiče dvou Američanů, kteří byli zabiti při útoku na americký konzulát v libyjském Benghází v září 2012, podali žalobu na bývalou šéfku americké diplomacie Hillary Clintonovou. Federální soudkyně ji ale zamítla.

Při útoku v Benghází zahynuli velvyslanec Christopher Stevens a zaměstnanec ministerstva zahraničí Sean Smith a dále dva najatí bezpečnostní pracovníci Tyrone Woods a Glen Doherty.

Rodiče Smithe a Woodse v žalobě uvedli, že Clintonová se zachovala "nedbale a bezohledně" a nesprávným rozesíláním citlivých informací služební elektronickou poštou ohrožovala bezpečnost amerických občanů.

"Smrt synů žalobců je tragická a soud nechce nijak snižovat nepopsatelnou ztrátu, kterou žalobci utrpěli," uvedla soudkyně Amy Bermanová Jacksonová v 29stránkové zprávě vydané v pátek. "Z právního hlediska je ale patrné, že žalobci nepředložili dostatečné důkazy," dodala.

Témata:  Hillary Clintonová USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:58

RB OSN bude hlasovat o plné členství Palestiny v OSN

Rada bezpečnosti Organizace spojených národů (RB OSN) bude ve čtvrtek hlasovat o požadavku Palestinců o plné členství OSN. Pro agenturu AFP to potvrdilo několik nejmenovaných zdrojů z prostředí diplomacie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy