Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neoficiální kanál mezi USA a Ruskem? To je dobrý nápad, myslí si americký ministr

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Jared Kushner, zeť a poradce prezidenta Donalda Trumpa, podle médií usiloval o zřízení tajného komunikačního spojení s Kremlem. Ministr pro vnitřní bezpečnost John Kelly k tomu dnes řekl, že by něco takové bylo dobrým počinem.

List The Washington Post v sobotu napsal, že ruský velvyslanec v USA Sergej Kisljak svým nadřízeným řekl, že Kushner navrhl k diskusím přes tajný kanál využívat ruské diplomatické prostory ve Spojených státech.

Očividně tím chtěl plánovaný komunikační kanál uchránit před možným sledováním. Podle deníku byl Kisljak Kushnerovým návrhem, který učinil loni v prosinci, tedy po Trumpově zvolení, překvapen.

"Podle mě je to normální a přijatelné," řekl dnes Kelly o neoficiálním komunikačním kanálu s tím, že ale neví, zda zprávy o Kushnerových snahách jsou pravdivé. Sám Trump hovoří v této souvislosti o lžích a výmyslech médií.

"Každá možnost, kterou ke komunikaci s lidmi a především s organizacemi, které k nám nemusí být obzvláště přátelské, je dobrou věcí," vysvětlil Kelly.

Témata:  Donald Trump USA Rusko Bílý dům USA

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy