Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politická korektnost: Naše děti jsou vražděny a my nemůžeme říct, kdo za to může, spustil Brit

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn – Někteří Britové po útoku neskrývají své rozhořčení nad tím, že tamní úřady nejednají a preventivně se nezaměřují na islámské radikály. Jeden rozzuřených občanů volal přímo do rádia BBC a kritizoval politickou korektnost a to, že se organizují pochody, místo aby byli radikálové likvidováni.

Rozzuřený Brit zatelefonoval do ranního pořadu BBC a požadoval, aby vláda začala jednat a zakročila proti islámskému extremismu. „Úplně to ve mně vře poté, co jsem včera plakal. Hlavní příčinou toho - a nikdo to z důvodu politické korektnosti neřekne - jsou mešity, které káží nenávist, islámské školy pěstují nenávist ... to zabíjí naše děti,“ spustil v souvislosti s útokem v Manchesteru.

„Je to naprosto směšné. Je na čase, aby někdo měl koule a postavil se těmto lidem a podnikl nějakou akci,“ tvrdil naštvaný otec. „Bezpečnostní služby měly tuto osobu na radaru, to není přijatelné. Mohly by to být moje děti, je naprosto směšné. Mírový pochod a hořící svíčky ničeho nedosáhnou. Je jim to jedno. Chce to akci – a měla být podniknuta už včera,“ dodal.

Britská ministryně vnitra Amber Ruddová byla prostřednictvím stanice Sky News dotazována, jak je možné, že útočník z Manchesteru nebyl blíže sledován bezpečnostními službami, když byl znám tamním orgánům.

Moderátorka uvedla: „Shromažďování informací, jak jste řekla, stále pokračuje, vyšetřování pokračuje velmi rychle. Dozvěděli jsme se, kde útočník v posledních několika dnech byl a že má silné vazby na Manchester. Slyšeli jsme, že byl na seznamu sledovaných. Útočník byl znám orgánům. Byl na seznamu, ale možná nebyl považován za reálnou hrozbu. Byl na seznamu, tak proč nebyl monitorován?“

Ministryně vnitra připustila, že muž byl zpravodajským službám „do jisté míry“ známý, ale odmítla to dále komentovat. „Jsem si jistá, že o něm v průběhu několika příštích dnů a během několika příštích týdnů budeme mít více informací.“ Pro BBC Radio 4 později uvedla: „Bezpečnostní služby znají hodně lidí, to však neznamená, že je možné očekávat, že zatknou všechny, o kterých vědí.“

Témata:  Velká Británie výbuch v aréně v Manchesteru terorismus

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy