Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump vybírá nového šéfa FBI. Mohl by se jím stát John Pistole

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington – V čele Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) by mohl stanout John Pistole. Právě on je údajně žhavým kandidátem prezidenta Donalda Trumpa. Původně slíbil, že Comeyho nástupce oznámí do 19. května, ještě než odletí na devítidenní zahraniční cestu.

S odvoláním na své zdroje o tom dnes informoval portál USA Today. Bílý dům následně podle agentury Reuters uvedl, že Trump dnes bude hovořit se dvěma kandidáty a že jedním z nich je i Pistole.

Pistole do roku 2010 v FBI jako náměstek šéfa působil. V agentuře pracoval od roku 1983 a v roce 2004 se stal náměstkem ředitele. Po teroristických útocích na USA v září 2001 vedl protiteroristickou divizi FBI.

Dosavadního šéfa FBI Jamese Comeyho Trump počátkem května nečekaně odvolal. Prezident oficiálně své rozhodnutí zdůvodnil ztrátou důvěry v Comeyho, současně se ale objevily spekulace, že změnou v čele FBI by se mohl snažit zmařit vyšetřování údajné ruské snahy ovlivnit loňské prezidentské volby ve prospěch republikánského kandidáta, tedy Trumpa.

Témata:  USA FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) Donald Trump

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy