Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump si na twitteru stěžuje: Rusové se nám musí smát

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington – Americký prezident Donald Trump opět odmítl závěry zpravodajské komunity, že se Rusko snažilo zasahovat do loňských prezidentských voleb. V úterý ráno na twitteru zveřejnil hodně ostrý komentář.

Tvrzení, že se Rusové pokoušeli vměšovat do voleb, jsou prostě jen „chabá výmluva, proč demokraté prohráli ve volbách“, myslí si současná hlava USA.

„Ruští úředníci se musí smát Spojeným státům a chabé výmluvě demokratů, proč ve volbách prohráli a proč teď přebírají falešné zprávy,“ udeřil Trump v tweetu ze svého osobního účtu @realDonaldTrump.

Server The Washington Post v té souvislosti připomíná, že jeho slova přichází v době, kdy média informují o kontaktech mezi Ruskem a Trumpovými spolupracovníky, včetně jeho zetě Jareda Kushnera.

The Washington Post v pátek informoval, že Kushner a ruský velvyslanec ve Washingtonu jednali o možnosti zřízení tajného a bezpečného komunikačního kanálu mezi Trumpovým týmem a Kremlem pomocí ruských diplomatických zařízení. Očividně tím chtěli plánovaný komunikační kanál uchránit před možným sledováním.

Podle deníku The New York Times chce Trump kvůli mediální pozornosti zřídit krizové centrum, takzvaný „war room" (válečný pokoj), které by se zabývalo právním a politickým bojem proti tlaku médií kvůli údajným kontaktům jeho týmu s Ruskem.

Témata:  Donald Trump USA Rusko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy