Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za problémy British Airways může údržbář. Malá chyba způsobila škodu za miliony liber

British Airways, ilustrační fotografie
British Airways, ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Londýn - Výpadek počítačů letecké společnosti British Airways zřejmě zavinil jeden z techniků, který omylem vypnul přívod elektrické energie, když prováděl běžnou údržbu. Uvedl to ve svém dnešním vydání deník The Times.

Následný kolaps počítačů přinutil aerolinky rušit lety z letišť Heathrow and Gatwick, protože nebyl k dispozici funkční záložní systém. Plný provoz BA obnovily až v úterý a nyní sčítají škody, které půjdou do milionů liber.

Agentura AP připomíná, že většina zavedených aerolinek užívá starší počítačové systémy a oddaluje jejich modernizaci z obavy, že je vyjde příliš draho.

Britská odborová organizace GMB dala počítačový výpadek do souvislosti s loňským propouštěním odborníků na IT v BA. Stovky těchto pracovních pozic byly přesunuty do Indie. Zástupce GMB Mick Rix agentuře AP řekl, že kdyby BA neudělaly, dalo se problému předejít.

Témata:  British Airways letectví a letadla ekonomika

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy