Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Saúdská Arábie a Bahrajn zrušily licenci katarské Qatar Airways

Emirates
Emirates
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Rijád/Dubaj – V pondělí Saúdská Arábie a Bahrajn spolu s několika dalšími přerušily diplomatické vztahy s Katarem, který obvinily z podpory terorismu a destabilizace bezpečnosti v regionu. Dnes na tento krok oba státy navázaly dalšími omezeními.

Saúdská Arábie a Bahrajn dnes formálně zrušily katarské letecké společnosti Qatar Airways povolení k provozování letů do těchto dvou zemí a z nich a nařídily jí uzavřít do 48 hodin místní kanceláře.

Dubajská společnost Emirates a aerolinky Etihad Airways ze Spojených arabských emirátů sdělily, že ode dneška zruší veškeré své lety z Kataru a do něj. Spojení s Katarem zrušily také firmy Gulf Air, Saudi Arabian Airlines, Air Arabia, FlyDubai a další

Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Bahrajn a Egypt v pondělí uvedly, že zastaví letecké spojení s Katarem a uzavřou společnosti Qatar Airways svůj vzdušný prostor. Qatar Airways již ohlásila zrušení všech letů do Saúdské Arábie.

Témata:  Katar Saúdská Arábie Bahrajn Emirates

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy