Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do dražby mají jít "Putinovy hodinky" za milion dolarů. Podle Kremlu ale Putinovi vůbec nepatří

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Příští týden se má v Monaku uskutečnit dražba "Putinových hodinek". Švýcarský strojek Patek Philippe Grand Complications 5208P, který stojí přes milion dolarů prý býval skvostem sbírky ruského prezidenta. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova je to nesmysl.

Platinové hodinky byly podle certifikátu prodány Putinovi v londýnské prodejně Watches of Switzerland. Specializovaný server Hodinkee sice připustil, že kdosi mohl do certifikátu vepsat falešné údaje, ale to se mu nezdá, protože prodavači mají podle instrukcí firmy uvést jméno zákazníka.

Připomněl také, že ruský prezident se již ukázal s hodinkami, jejichž cena vysoko převyšuje oficiální roční příjem hlavy státu. Například při podpisu smlouvy o anexi Krymu měl na zápěstí Blancpain Aqualung, odpovídající příjmům za celé šestileté období v čele státu.

Putinovy hodinky se několikrát dostaly do popředí pozornosti médií. V roce 2005 novináři zjistili, že prezidentovy hodinky stojí stejně jako roční plat hlavy státu.

V srpnu 2009 Putin nejprve obdaroval svými hodinkami syna sibiřského pastevce, aby v září při návštěvě továrny v Tule si o stejné hodinky řekl místní zámečník - a Putinovi nezbylo, než je stáhnout ze zápěstí. Minulý měsíc prezident obdaroval hodinkami - zřejmě nikoliv vlastními - svého bývalého nadřízeného v KGB, který slavil 90. narozeniny.

Témata:  Vladimír Putin aukce Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy