Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trajekty mezi Německem a Dánskem kvůli hrozbě bombou stály

Dánsko, ilustrační foto
Dánsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Stockholm - Trejekty mířící z Dánska do Německa a do Švédska byly dnes evakuovány. Jejich provozovateli Scandlines kdosi telefonicky pohrozil bombovým útokem. Není jasné, proti kterému konkrétnímu plavidlu či proti které trase byla výhrůžka namířena.

Společnost Scandlines uvedla, že dnes odpoledne zastavila veškerou trajektovou dopravu z dánského města Rödby do německého Rostocku a z dánského přístavu Gedser do Puttgardenu v Německu. Nejezdily ani její spoje mezi dánským Helsingörem a švédským Helsingborgem.

Dánská policie rychle zareagovala a potvrdila, že trajektové spojení bylo opět obnoveno. "Policie prozkoumala první trajekty a po jejich prověření dostaly povolení vyplout," uvedla dánská policie. Její příslušníci ale zůstávají na místě a provádějí vyšetřování v okolí přístavů a na lodích.

"Mohu potvrdit, že se jeden z trajektů firmy Scandlines stal terčem hrozby, víc ale nemohu v tuto chvíli sdělit," uvedl dánský policista John Andersen.

Témata:  Dánsko Německo Švédsko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy