reklama

"Falešná mainstreamová média se s velkým úsilím snaží, abych přestal používat sociální sítě. Nemůžou se smířit s tím, že tam můžu prezentovat své upřímné a nijak neupravené zprávy," napsal včera Trump na svůj Twitter.

"Nepřestanu sdílet zprávy přímo pro vás, americký lid," dodal ještě na Facebooku. V dalším ze série příspěvků ze včerejška Trump vyjmenoval média, která má na mysli.

"Sorry lidi, ale pokud bych měl spoléhat na Falešné zpravodajství CNN, NBC, ABC, CBS, Washington Post nebo New York Times, pak bych měl nulovou šanci na to, dostat se do Bílého domu,". 

Donald Trump není jediným politikem, který bojuje s médii. Český prezident dlouhodobě kritizuje práci novinářů, několikrát se například nelichotivě vyjádřil na adresu týdeníku Respekt. Podobně kritický je i exministr financí Andrej Babiš, jež nedávno označil reportéry České televize (ČT) za "zkorumpovanou pakáž".

Trumpovy výroky na adresu hlavních médií v zemi přišly den poté, co poradkyně amerického prezidenta Kellyanne Conway kritizovala média a tisk za to, že jsou "posedlá" v informování o všem, co prezident zveřejňuje na Twitter a už je málo zajímá jak jedná jakožto prezident.