Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama v Newcastlu: Muž s nožem držel rukojmí na úřadu práce

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Muž ozbrojený nožem dnes držel jako rukojmí několik zaměstnanců úřadu práce ve městě Newcastle na severovýchodě Anglie. Z preventivních důvodů nechaly úřady evakuovat nedalekou studentskou kolej. Uzavřena byla také blízká stanice podzemní dráhy.

Muž s nožem do úřadu vtrhl kolem 08:00 (09:00 SELČ) a jako rukojmí zajal několik pracovníků. Policie v rychlé reakci následně okolí úřadu uzavřela. Podle svědků se před budovou nacházela řada ozbrojených i neozbrojených policistů.

Kromě vyjednávačů a množství policistů byl na místo vyslán rovněž speciální tým pro likvidaci výbušnin, který budovu úřadu práce prohledal. Podle některých nepotvrzených zpráv totiž problematický muž mohl mít u sebe i nějakou bombu.

Po zhruba dvou a půl hodinách muž zadržovaný personál propustil. O něco později ho pak policie zadržela. Motiv činu muže, kterého pracovníci úřadu z dřívějška znali, není zatím jasný.

"Policie si je vědoma znepokojení nynější situací ve čtvrti Byker po nedávných teroristických událostech v Manchesteru a v Londýně," sdělila policie v prohlášení. "V této chvíli není žádná informace ani od zpravodajských služeb, která by naznačovala, že toto je teroristický čin," dodala podle BBC.

Témata:  Velká Británie únos / rukojmí policie Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy