Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brad Pitt varuje: Nemáme žádnou budoucnost

USA
USA
Foto: Pixabay

New York – Slavný hollywoodský herec se dal do boje s globálním oteplováním a tedy i s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Brad Pitt varuje, že „neexistuje žádná budoucnost“ v rozhodnutí Donalda Trumpa odstoupit od pařížské klimatické dohody.

„Svět se stále potýká s rozhodnutím Donalda Trumpa odstoupit od pařížské klimatické dohody. A teď to bude řešit ještě jednou - tady je náš meteorolog,“ uvedl slavného hosta ve své show komik Jim Jefferies. 

Pak Brad Pitt oblečený v hnědém obleku a s velkou vzorovanou hnědou kravatou shrnul situaci. „Děkuji Jime. Takže se bude oteplovat v této oblasti tady a této oblasti tady,“ uvedl a ukazoval přitom na různé části mapy světa s červenými a oranžovými slunci. 

Brad Pitt issues terrifying warning about climate change https://t.co/TYGPrfVKgi

— The Independent (@Independent) 8. června 2017

Jefferies se pak zeptal: „Máte pro nás nějakou budoucí předpověď?“ A Pitt jednoduše odvětil: „Není tu žádná budoucnost.“

Trump 1. června 2017 oznámil, že Spojené státy odstoupí od pařížské dohody o klimatu, kterou v roce 2015 podepsalo 195 zemí. Tento krok avizoval už v době své prezidentské kampaně, přesto si vysloužil kritiku téměž z celého světa.

„Odstupujeme, ale zahájíme vyjednávání a uvidíme, jestli dospějeme ke spravedlivé dohodě. Pokud ano, bude to skvělé. Jestli ne, také to půjde," prohlásil Trump. „Tahle dohoda se méně týká klimatu a více toho, jak získávají ostatní země finanční výhody na úkor Spojených států," prohlásil prezident, který dnešní krok označil za další ze splněných předvolebních slibů. 

Témata:  Brad Pitt Donald Trump USA

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 20:32

Estonsko: Rusko ruší signály navigačního systému GPS

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy