Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V uprchlickém centru v Brémách hořelo, požár zranil 14 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brémy (Německo) - Při nočním požáru v ubytovně pro uprchlíky v severoněmeckých Brémách utrpělo zranění čtrnáct lidí, včetně deseti dětí.

Plameny likvidovalo přes 70 hasičů, zasažená budova teď není obyvatelná. Příčiny požáru úřady vyšetřují, uvedla dnes agentura DPA.

V pětipodlažním objektu provozovaném charitou žilo přes 100 migrantů. Všech čtrnáct zraněných převezli záchranáři do nemocnic. Ve vážném stavu je jedno dítě, kterému kvůli dýchacím obtížím lékaři zavedli trubici. Dalších 23 osob zdravotníci prohlédli na místě.

Většina obyvatel dokázala opustit budovu před příjezdem hasičů. Některé ale museli hasiči zachránit s pomocí přenosných žebříků. Oheň se podařilo zlikvidovat po půl hodině od obdržení nouzového volání.

Plameny se nejprve rozhořely v odpadkovém koši v suterénu budovy, sdělil policejní mluvčí. Podle agentury Reuters nevyloučil, že příčinou vzplanutí může být úmyslné zapálení s cílem migrantům ublížit.

Témata:  uprchlíci uprchlické tábory

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy