Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neobvyklý pokus o vraždu: Muž najel kradenou dodávkou do taxíku

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm - Muž ve Stockholmu úmyslně vrazil dodávkou do vozu taxislužby, policie incident vyhodnotila jako pokus o vraždu. Pachatel se po činu dal na útěk, pátrá po něm vrtulník.

Deník Aftonbladet informoval, že dodávka byla ukradena kurýrní službě Tjuvgods.se sídlící jižně od Stockholmu. Očitý svědek Per Sturesson řekl, že měl pocit, že se řidič jen snaží vyvolat paniku. Nejdříve prý vyskočil z dodávky, jako by se chtěl podívat, co způsobil, ale pak spěšně ujel.

Podle médií poničil několik dalších vozidel. Taxikář byl při incidentu zraněn. Na místo byly kromě policistů vysláni také hasiči a zdravotníci.

Dnešní incident se odehrál zhruba dva měsíce po teroristickém útoku, při němž atentátník s kradeným nákladním vozem v centru Stockholmu vjel do lidí. Pět osob zabil a 14 zranil.

Témata:  Švédsko pokus o vraždu policie Švédsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.