Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Google sází na biologická léčiva, investuje miliony dolarů do farmaceutického koncernu

Logo společnosti Google
Logo společnosti Google
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Londýn - Google sází na to, že evropské biotechnologické společnosti vyvinou léky, které budou znamenat průlom v dosavadní léčbě. Spolu se švýcarským farmaceutickým koncernem Novartis proto do fondu investiční firmy Medicxi investuje 300 milionů dolarů (sedm miliard korun).

Google je součástí skupiny Alphabet. Medicxi uvedla, že Novartis a Verily, což je divize Alphabetu, jsou spolu s Evropským investičním fondem klíčovými investory nového fondu.

Ten bude kapitálově podporovat jak soukromé, tak státní firmy, jejichž produkty už dospěly do druhé fáze klinického vývoje.

Verily přitom už se společnostmi GlaxoSmithKline, Sanofi, Novartis a Johnson & Johnson spolupracuje na aplikaci nových technologií v široké škále oblastí, od léčby cukrovky po robotické operace.

Z dalších subjektů skupiny Alphabet pracuje Calico na vývoji přípravků proti stárnutí a podnik GV investoval do desítek začínajících zdravotnických zařízení, většinou ve Spojených státech.

Témata:  Google léky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy