Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polská vládní strana na twitteru napsala protiuprchlický příspěvek, pak ho zase smazala

Beata Szydlová, strana Právo a spravedlnost
Beata Szydlová, strana Právo a spravedlnost
Foto: pis.org.pl

Varšava - Polská vládní strana Právo a spravedlnost (PiS) vyzvala občany, aby se "nenechali přesvědčit o tom, že averze vůči migrantům je špatná". Výrok zveřejněný na twitteru byl později smazán s tím, že šlo o nešťastné vyjádření..

Polská vládní strana výrok nahradila zdrženlivějším komentářem, ve kterém uvedla, že s migrační politikou EU nesouhlasí většina Evropanů.

"Nenechte se přesvědčit o tom, že averze vůči migrantům je něco špatného. Poláci nejsou v Evropě výjimkou," stálo v původním sdělení na twitterovém účtu PiS.

Součástí příspěvku byl i průzkum americké společnosti Pew Research Center znázorňující, ve kterých zemích EU většina občanů nesouhlasí s evropskou migrační politikou.

Tajemník úřadu polské premiérky Szefernaker řekl, že příspěvek byl napsán "výjimečně nešťastným" způsobem. "Takové chyby by se neměly stávat," dodal.

Témata:  Polsko uprchlíci EU Právo a spravedlnost

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy