Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stíhačka NATO se prý pokusila přiblížit k letadlu ruského ministra obrany

Suchoj Su-27
Suchoj Su-27
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva - Nad Baltických mořem došlo k dalšímu incidentu. Stíhačka NATO F-16 se pokusila přiblížit k letounu, na jehož palubě byl ruský ministr obrany Sergej Šojgu. Stíhačka Su-27 ale alianční stroj přiměla k návratu.

Incident se odehrál nad neutrálními vodami při letu ministra obrany do Kaliningradské oblasti. Agentury výslovně neuvedly, kdy k němu došlo.

RIA Novosti ale v souvislosti s událostí poznamenala, že se Šojgu dnes v Kaliningradu zúčastní výjezdního zasedání kolegia svého ministerstva.

Podle zdroje agentury Interfax chtěl letadlo s ministrem doprovázet neupřesněný počet strojů NATO. Jeden z nich se pak pokusil přiblížit, ale mezi něj a letoun Šojgua se postavil jeden Su-27. Ruský pilot pak zakýváním svým strojem ukázal výzbroj, po čemž se F-16 vzdálil.

Témata:  SU-27 F-16 Sergej Šojgu

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy