Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Energetická skupina ČEZ koupila v Německu dalších 14 větrných turbín

ČEZ
ČEZ
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Skupina ČEZ vstoupila do německé větrné energetiky loni v prosinci.a nyní tam koupila dalších 14 větrných turbín. Celkový instalovaný výkon ČEZ v německých obnovitelných zdrojích činí nyní téměř 135 MW.

Všechny jsou rozmístěné na území spolkové země Porýní-Falc a jsou již v provozu. Výši transakce firma nesdělila. Turbíny o celkovém instalovaném výkonu 35,4 megawattu (MW) koupil ČEZ od německé společnosti KGAL. Ta je subjektem v oblasti aktiv a investic, specializuje se na investice do nemovitostí a obnovitelných zdrojů.

"Další velkou akvizicí na německém trhu obnovitelných zdrojů energie pokračujeme v naplňování naší strategie s cílem navýšit provozní zisk před odpisy z obnovitelných zdrojů o dodatečné tři miliardy korun. Naše větrné elektrárny v Německu vyrobí nyní více než 280 gigawatthodin elektřiny ročně, a pokryjí tak spotřebu 120 tisíc domácností," uvedl dnes ředitel divize nová energetika a distribuce ČEZ Tomáš Pleskač.

ČEZ podle něj i nadále zajímají už postavené větrné parky na pevnině i na moři, stejně jako projekty ve fázi rozvoje.

Naposledy na začátku června koupil ČEZ od developerské společnosti ABO Wind devět větrných farem v šesti regionech Francie v pokročilé fázi příprav ke stavbě. Schreier tehdy uvedl, že během pěti let může ČEZ ve Francii v rámci tohoto projektu vlastnit až 100 MW instalovaného výkonu.

Témata:  ČEZ větrné elektrárny Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy