Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump je psychopat, tvrdí KLDR. Napětí mezi Washingtonem a Pchjongjangem roste

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Pchjongjang - Oficiální deník severokorejského režimu Rodong Sinmun označil amerického prezidenta Donalda Trumpa za psychopata. Napětí v poslední době zvýšila série raketových testů KLDR a smrt amerického studenta Otto Warmbiera.

List napsal, že se americký prezident ocitl doma v těžké situaci a pohrává si s myšlenkou na preventivní úder proti Severní Koreji, aby odvrátil pozornost od domácí politické krize.

"Jižní Korea si musí uvědomit, že když se bude řídit podle psychopata... povede to jen k neštěstí," píše se v úvodníku Rodong Sinmun.

Krizi na Korejském poloostrově vystupňovala kauza studenta Warmbiera, který byl v severokorejském vězení držen téměř půldruhého roku. Trump po Warmbierově smrti označil Pchjongjang za brutální režim a jihokorejský prezident Mun Če-in řekl, že Severní Korea nese za studentovu smrt odpovědnost.

Témata:  Severní Korea Donald Trump Jižní Korea

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy