Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za smrt řidiče u Calais čelí obvinění čtyři migranti, ostatní jsou nezletilí

Tábor
Tábor "džungle" v Calais
Foto: Reprofoto Mail Online

Lille - Počátkem týdne se na dálnici do Calais při srážce se stojícím kamionem zabil řidič dodávky. Úřady v kauze obvinily čtyři přistěhovalce. Jedná se o dva Afghánce a dva Eritrejce, byli vsazeni do vazby.

Polský řidič se zabil kvůli zátarasům, které položila na vozovku skupina migrantů. Překážky na dálnici pomáhalo klást i několik dalších Eritrejců a jeden Etiopan, kteří jsou ale ve věku od 13 do 16 let, takže se na ně za vzniklou situaci nevztahuje trestní zodpovědnost.

Šlo o první případ úmrtí řidiče v souvislosti s podobnými zátarasy. Přistěhovalci se tímto způsobem snaží zpomalovat nákladní auta v naději, že se do nich dostanou, aby tak překonali Lamanšský průliv a dorazili do Británie. Nedávno zahynul na silnici i jeden přistěhovalec, kterého srazilo osobní auto s britským řidičem.

Případy kladení zátarasů na dálnici u Calais se od jara opět množí. Přes zimní období jich bylo mnohem méně, což ovlivnilo i zrušení divokého tábořiště známého jako Džungle, kde bivakovaly tisíce migrantů.

Francouzské úřady se pokusily osazenstvo tábora rozvézt do ubytoven a kempů po celé zemi. Přistěhovalci se ale po menších skupinách ke Calais opět vracejí.

Témata:  uprchlíci Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy