Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sláva Alláhovi, budou hlásat nové autobusy v Británii

Ulice Londýna, ilustrační foto
Ulice Londýna, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Stovka autobusů bude před Rámadánem v některých britských městech ozdobena v islámském duchu. Cílem je upozornit na kritickou situaci v Sýrii.

Největší britská muslimská charita s názvem Islamic Relief financuje kampaň na zavedení plakátů a reklam na autobusech v Londýně, Manchesteru, Birminghamu a Bradfordu.

Objeví se na nich nápis Subhan Alláh, což znamená v arabštině Sláva bohu. Do ulic by se měly vydat 23. května. Podle organizace je cílem zobrazit islám v pozitivním směru a doufají, že povzbudí muslimy k humanitární práci a pomoci v Sýrii.

"Tato kampaň může být nazývána změnou klimatu, protože chceme změnit negativní ovzduší kolem mezinárodní pomoci a muslimské komunity v této zemi," uvedl Imran Madden, šéf organizace a doufá, že to pomůže vybrat dary na pomoc lidem v Sýrii.

Na sociálních sítích však lidé vyjadřují spíše nespokojenost. Mnozí se ptají, proč nápis alespoň není v angličtině, jiní se domnívají, že podobná akce integraci nepomůže.

Témata:  Islám Velká Británie Autobusy

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy