Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdy zabil herec prezidenta, zamyslel se Johnny Depp. Sklidil mohutnou kritiku

Johnny Depp
Johnny Depp
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Na filmovém festivalu v Glastonbury padají zajímavá prohlášení. Herec Johnny Depp tam při prezentaci svého filmu nadhodil otázku „Kdy se naposledy stalo, že by herec zavraždil prezidenta?“a velmi tím pobavil své publikum.

Johnny Depp přijel na filmový festival v Glastonbury prezentovat svůj film The Libertine (2004). Při diskuzi s fanoušky se nejprve zeptal: „Můžete sem přivést Trumpa?“ Dav nebyl jeho poznámkou nadšený a nespokojenost hlasitě projevoval. Depp své sdělení doplnil. „Vy jste mě vůbec nepochopili. Kdy naposledy zabil herec prezidenta?“

Po své otázce sklidil od publika hlasitý potlesk a jásot. „Chtěl bych jen ujasnit. Já nejsem herec, jen mám lhaní jako živobytí. Každopádně už to je dávno, možná je na čase,“ doplnila hvězda Pirátů z Karibiku. Ihned také odhadla, že prohlášení vzbudí velký ohlas.

Je to jenom otázka

Herec pravděpodobně odkazoval k atentátu na 16. prezidenta Spojených států Abrahama Lincolna. Toho zavraždil herec John Wilkes Booth v roce 1865. Chvíli po své kontroverzní otázce Depp doplnil, že atentát ve skutečnosti neplánuje.

„Mimochodem, tohle bude v novinách a bude to hrozné,“ poznamenal Depp. „Je to jenom otázka, nic tím nechci naznačovat,“ doplnil.

Na Trumpa mají spadeno i další celebrity

V podobném duchu jako Johnny Depp se vyjádřila například i Madonna. Ta řekla, že „fakt hodně přemýšlela nad vyhozením Bílého domu do povětří.“ Raper Snoop Dogg zase na podobiznu amerického prezidenta střílel dětskou pistolkou v jednom ze svých videoklipů.

Zatímco někteří přijali Deppova slova jako dobrý nápad či jeden z jeho vtipů, jiní ho na sociálních sítích odsoudili. „Kdy naposledy spáchal herec atentát na prezidenta? Před pár dny se střílelo na republikánské kongresmany,“ napsal na Twitteru uživatel Chet Cannon. Odkazoval tak na incident, při kterém byl 15. června napaden republikánský kongresman Steve Scalise. Podle ABC News si je Tajná služba Spojených států vědoma Deppova prohlášení.

Témata:  Johnny Depp Donald Trump prezident USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy