Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Summit G20 se blíží: Schůzka Putina a Trumpa ale ještě není konkrétně dojednaná

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva/Berlín - Summit G20 se má v Hamburku konat ve dnech 7. a 8. července. Ohledně setkání ruského prezidenta Vladimira Putina a šéfa Bílého domu Donalda Trumpa však stále není nic konkrétnějšího známo.

"Protokolární stránka je v tomto případě druhořadá, protože jde o možnost první osobní schůzky obou prezidentů," řekl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

"Tak či jinak (Putin a Trump) budou na jedné akci, v jednom městě a v jeden čas, a tak schůzka bude možná. Myslím, že ruská strana bude ochotna přistoupit k formátu setkání, který bude vyhovovat Američanům, anebo naopak," poznamenal. "Bohužel k nějakým konkrétním ujednáním v této souvislosti nedošlo," dodal.

O možnosti první schůzky obou prezidentů na okraji summitu G20 informoval Kreml již počátku květnu. Bílý dům minulý týden tuto schůzku "nevyloučil".

Současně sdělil, že Trump je znepokojen tím, že Rusko nebo kterákoli jiná země, se možná vměšovala do amerických prezidentských a kongresových voleb.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy