Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo je na nohou, připravuje se na teroristický útok, rvačky a chaos

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Hamburk – V německém Hamburku se bude ve dnech 7. a 8. července summit zemí skupiny G20. Německá policie se netají tím, že má obavy z násilností, do ulic proto vyrazí tisíce policistů.

Policie v německém městě Hamburku má strach z „násilí“ ze strany krajně levicových a tureckých skupin během nadcházejícího summitu G20. Nasadí proto do terénu tisíce dalších důstojníků, jejichž úkolem bude odrazit nepokoje, informovala v neděli německá média.

Světoví lídři by v Německu měli jednat o globální ekonomice, americkém obchodním protekcionalismu i klimatických změnách. Spolu s nimi by však podle policejních zdrojů, které cituje deník Welt am Sonntag, mohlo dorazit více než 10 tisíc aktivistů z Itálie, Francie, Řecka, Skandinávie a Španělska. Očekávají se také potyčky mezi tureckými a kurdskými aktivisty, které by mohly způsobit chaos.

Policie se už teď připravuje na problémy, kvůli hrozbě výtržnictví a rvaček se bude v ulicích Hamburku pohybovat asi 15.000 policistů z různých německých regionů. Dalších 5000 federálních důstojníků bude přímo v místě konání summitu chránit hlavy států a vlád, píše deník.

Bezpečnostní síly byly vyškoleny pro mnoho různých scénářů - včetně teroristických útoků. Očekávají se také střety mezi kurdskými skupinami a nacionalistickými Turky, kteří tam budou podporovat prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. „Kurdové mohli napadnout nacionalistické Turky a naopak,“ uvedl nejmenovaný zdroj.

Německé úřady si prý také nepřejí, aby Erdogana na summit doprovázeli někteří příslušníci jeho ochranky. Jde o bodyguardy, kteří se účastnili tvrdého zákroku proti Erdoganovým odpůrcům při jeho květnové návštěvě v USA.

Témata:  Německo policie Německo Summit G20

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy