Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přijde do Paříže, přijal Macronovo pozvání na oslavy státního svátku

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Paříž/Washington – Šéf Bílého domu se opět brzy vydá do Evropy. Americký prezident Donald Trump přijal pozvání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a zúčastní se letošních oslav francouzského státního svátku 14. července v Paříži. 

Informoval o tom dnes francouzský prezidentský úřad a Bílý dům zprávu následně potvrdil. Francouzi si 14. července připomínají výročí dobytí Bastily, které stálo na počátku Velké francouzské revoluce. V rámci oslav výročí dobytí pařížské pevnosti Bastila v roce 1789 se na pařížské třídě Champs-Elysées tradičně koná vojenská přehlídka.

„Jako součást připomínek stého výročí vstupu Spojených států do první světové války, přijal prezident USA Donald Trump pozvání od prezidenta Francouzské republiky Emmanuela Macrona, aby se zúčastnil přehlídky u příležitosti Dne dobytí Bastily 14. července," uvedl Elysejský palác.

Macron pozval Trumpa do Francie během rozhovoru, který spolu prezidenti vedli v úterý, uvedl Bílý dům. Naposledy se obě hlavy států setkaly v květnu na summitu NATO v Bruselu.

Témata:  Donald Trump Francie USA Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy