Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Libanonu hořel uprchlický tábor: 700 lidí bylo evakuováno, jeden člověk zemřel

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Bejrút - V uprchlickém táboře v libanonském údolí Bikáa dnes propukl velký požár a ozývaly se exploze. Podle Reuters zemřel jeden člověk a dvě osoby jsou zraněné. Příčina požáru se vyšetřuje, patrně ho ale způsobil kuchyňský vařič.

Uprchlické zařízení se nachází asi hodinu cesty od Bejrútu. Mnoho lidí, kteří v táboře žijí, podle tamního uprchlíka přišlo ze syrské provincie Rakka. Ze záběrů libanonské televizní stanice MTV bylo vidět, jak z tábora šlehají plameny a stoupá dým.

Libanonská televize původně informovala o třech mrtvých. Představitel Červeného kříže řekl agentuře AFP, že zraněných je celkem šest a evakuovaných asi sedm set.

"Začali jsme zkoumat, kolik bylo zničeno stanů. Hned jak to budeme vědět, poskytneme potřebným rodinám pomoc," řekla mluvčí Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) Dana Sleimanová. "Zřejmě požár způsobil kuchyňský vařič (...) čekáme, jestli se to potvrdí," dodala.

Před válkou v Sýrii uteklo do zahraničí přes pět milionů lidí, z toho více než milion syrských uprchlíků je právě v Libanonu. Tamní vláda uvádí, že Libanon ve skutečnosti poskytuje útočiště až 1,5 milionu syrských uprchlíků.

Témata:  Libanon uprchlické tábory požáry

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 21:35

Izraelská armáda potvrdila zabití velitele hnutí Hizballáh

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy