Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Británii zabavila rekordní počet zbraní. Obvinila jednoho Čecha

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Britské úřady zabavily na francouzské straně tunelu pod kanálem La Manche desítky funkčních ručních zbraní a munici. Oznámila to dnes policie.

Podle ní je to rekordní množství. Zbraně, schované v autě, byly patrně určeny pro běžné zločince. V souvislosti s nálezem byli zatčeni a obviněni dva muži, z nichž jeden je podle britského tisku Čech žijící v Británii a druhý Polák.

Na zátahu se podíleli detektivové z útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Scotland Yardu a z Národního kriminálního úřadu (NCA). Zbraně, zabalené do igelitu, byly schované v částech motoru dodávky, která se chystala projet tunelem do Británie.

Policie podle britského tisku obvinila devětapadesátiletého Poláka a třiadvacetiletého Čecha, které dnes soud poslal do vazby. Polák byl podle serveru Sky News zatčen na místě a Čech v britském přístavním městě Dover.

Témata:  Velká Británie zbraně policie Velká Británie Češi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 8:45

Ukrajina má právo útočit na cíle v Rusku, prohlásil Stoltenberg

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil po zasedání Rady NATO-Ukrajina v Bruselu, že Ukrajina má v rámci sebeobrany právo útočit na legitimní vojenské cíle i mimo své území.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy