Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zatím nezná příčinu tragického požáru autobusu,při kterém zemřelo 18 lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Mnichov - Policie zatím nezná příčinu požáru autobusu, který si v pondělí na dálnici A9 nedaleko českých hranic vyžádal 18 životů a tři desítky zraněných. Spekulace o tom, že autobus mohl hořet už před srážkou, se nepotvrdila.

V ohrožení života se podle německých médií stále nacházejí tři osoby. Pokud jde o příčinu nehody, policie se zaměřuje na 55letého řidiče, který při nehodě také přišel o život.

Autobus s dvojicí řidičů a 46 cestujícími v pondělí nedaleko severobavorské obce Münchberg narazil zezadu do kamionu a krátce poté začal hořet.

Jak se něco takového mohlo stát, když nehoda sama o sobě nebyla z nejzávažnějších, je hlavní otázkou, na kterou se nyní odborníci snaží najít odpověď.

Policie kvůli zajištění možných důkazů prohledala kanceláře firmy, která autobus provozovala. Zajistila přitom informace související s autobusem i dvojicí jeho řidičů. Jeden z nich nehodu přežil, ve chvíli nárazu byl za volantem jeho kolega.

Témata:  nehody autobusů Německo Autobusy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy