Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Guns N' Roses zavítali do Prahy, tříhodinový koncert si užilo 50 tisíc lidí

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Americká rocková kapela Guns N' Roses v úterý zahrála v Praze v rámci turné Not In This Lifetime Tour. Během tříhodinové show, kterou zhlédlo 50 tisíc fanoušků, nabídla většinu zásadních skladeb své kariéry.

Kapela nepotvrdila svou pověst hvězd, které na sebe nechají čekat, jako při minulých vystoupeních v Praze, a začala téměř na minutu přesně v 19:15 hodin, jak dopředu sliboval pořadatel. Celé vystoupení se lehce protáhlo přes desátou večerní.

Koncert zahájila písněmi It's So easy a Mr. Brownstone z veleúspěšného alba Appetite for Destruction. Postupně pak během večera následovaly hity jako Welcome to the Jungle, Estranged, Civil War nebo Sweet Child O' Mine, na kterou publikum hlasitě zareagovalo, stejně jako na převzatou Knockin' on Heaven's Door od Boba Dylana nebo Black Hole Sun od Soundgarden. Přídavky zakončila slavná Paradise City.

Guns N’ Roses vystoupili v sestavě Axl Rose (zpěv, piano), Duff McKagan (basa), Slash (sólová kytara), Dizzy Reed (klávesy), Richard Fortus (rytmická kytara), Frank Ferrer (bicí) a Melissa Reese (klávesy). Charismatický zpěvák Rose se do Letňan vrátil po roce, kdy zde zazpíval jako člen AC/DC. V České republice Guns N’ Roses vystoupili naposledy v roce 2010 v pražské O2 areně.

Evropská část turné začala 27. května v Dublinu a zahrnuje 18 evropských měst. Série koncertů bude pak pokračovat do Severní Ameriky a Kanady. Za předskokany si kapela vybrala americkou zpěvačku Jesse Jo Stark a skotskou skupinu Biffy Clyro.

Témata:  koncert Praha hudba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy