Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při přestřelce dvou gangů v Mexiku zemřelo 26 lidí

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Při přestřelce mezi členy dvou ozbrojených skupin v severním Mexiku zahynulo dnes 26 lidí. Podle úřadu ale bilance masakru patrně nebude ještě konečná. Podle listu El Diario šlo o střet mezi gangem La Línea a drogovým kartelem Sinaloa.

Podle deníku El Diario policie po střelbě zabavila dvacítku zbraní, deset vozidel, granáty a různé taktické vybavení. Zraněni a posléze zatčeni byli tři lidé. Incident se stal v pohraničním mexickém státě Chihuahua brzy ráno místního času poblíž zemědělské obce Las Varas.

Místo přestřelky leží mezi státy Chihuahua, Sinaloa a Durango, v těžko dostupné oblasti takzvaného zlatého trojúhelníku. Právě tudy prochází největší část drog pašovaných do sousedních Spojených států pozemní cestou z Jižní Ameriky. Zároveň se zde pěstuje především marihuana.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje cestovatele, že bezpečností situace v některých státech Mexika je negativně ovlivněna násilím mezi drogovými kartely a to včetně Estado de México (stát obklopující hl. město Mexiko).

MZV ČR z důvodu špatné bezpečnostní situace nedoporučuje cestovat do států na hranicích s USA (Durango, Coahuila, Tamaulipas, Nuevo León, Sonora, Baja California Norte a Chihuahua) a do státu Michoacán.

Bezpečnostní situace v hl. městě Mexika se velmi zhoršila - v ulicích se množí případy ozbrojeného přepadení. MZV ČR proto doporučuje českým občanům dbát během pobytu zvýšené opatrnosti. Bezpečnostní situace v hlavním městě Mexico City se nedá srovnávat s bezpečností v evropských metropolích a je třeba se chovat obezřetně. Seznam rizikových oblastí v hl. městě naleznete na webové stránce Velvyslanectví ČR v Mexiku.

Témata:  Mexiko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy