Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spory kvůli Kataru nekončí: Čtyři arabské země chystají další kroky

Katar
Katar
Foto: Pixabay

Káhira - Saúdská Arábie, Bahrajn, Spojené arabské emiráty a Egypt ve čtvrtek pohrozily Kataru dalšími opatřeními. Místo seznamu 13 požadavků, které Katar odmítl, mají na řadu přijít jiné politické, ekonomické a právní kroky.

Čtveřice arabských zemí přerušila s Katarem v červnu diplomatické styky kvůli jeho údajné podpoře terorismu. uvalila na něj dopravní sankce a předala mu seznam 13 požadavků. V nich mimo jiné stálo, aby země uzavřela televizi Al-Džazíra či přerušila kontakty s Íránem.

Protože katarská vláda požadavky ultimáta "neomluvitelně" odmítla, což prý arabské státy překvapilo, hodlají přijmout nová opatření. O jaké kroky půjde, skupina nespecifikovala. Čtveřice dodala, že katarské odmítnutí je důkazem o napojení této země na teroristické organizace.

Katar obvinění z podpory terorismu odmítá, své stanovisko vůči Íránu hájí a ultimátum označil za zásah do své suverenity.

Témata:  Katar Saúdská Arábie Egypt Bahrajn Spojené arabské emiráty

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy