Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská prokuratura vyšetřuje organizaci akce, které se účastnil i Macron

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Paříž - Francouzská prokuratura zahájila vyšetřování akce v Las Vegas, které se zúčastnil i prezident Emmanuel Macron v době, kdy byl ještě ministrem hospodářství. Vyšetřovatelé mají podezření, že došlo k nekalým praktikám.

Vyšetřování souvisí s akcí, kterou loni Francie uspořádala v americkém městě Las Vegas a kterou chtěla podpořit prodej svých technologií. Macron na akci vystoupil coby francouzský ministr hospodářství.

Na počátku letošního roku se objevilo podezření, že výběrové řízení na pořádání akce neproběhlo podle všech pravidel. Za akcí stála státní agentura Business France, která zastupuje zájmy francouzského byznysu v zahraničí.

Samotný Macron už během kampaně před prezidentskými volbami odmítl, že by se jakýmkoli způsobem podílel na organizaci události v Las Vegas.

Témata:  Francie Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy